Ruuhkaratikassa vai iltasatuna? – Missä ammattikirjoja luetaan?

Monella työpaikalla kannustetaan työntekijöitä kouluttautumaan ja siten kehittämään ammattitaitoaan. Työntekijöitä voidaan jopa velvoittaa käymään niin ja niin monessa koulutuksessa vuodessa. Tällä tavoin he pääsevät perille alan viimeisimmästä tutkimustiedosta tai saavat päivitettyä käytännön työkalupakkiaan.

Ammattikirjallisuus voi unohtua. Oletko tullut ajatelleeksi, että samat tiedot saisi nopeammin sisäistettyä lukemalla? Osalle on helpompaa sisäistää asiat itse lukemalla kuin opetusta kuuntelemalla. Onhan yliopistossakin vaihtoehtona luentokurssille usein kirjatentti, ja kukin voi valita oman oppimistyylinsä mukaisen tavan suorittaa opintojakso.

Jos tiedät jo, että lukeminen on sinun juttusi, ratkaistavaksi jää ajankäyttö. Työnantajalta heltiää helposti päivä tai kaksi koulutuksen käymiseen, mutta mitä jos päättäisi, että tämän päivän luenkin kirjaa? Tuntuuko ajan tuhlaukselta?

Mikä olisi sopiva paikka ja aika tarttua ammattikirjaan? Työpäivään (tai ‑viikkoon tai ‑kuukauteen) ei useinkaan jää tilaa lukemiselle, joten moni voi varata kirjan mukaan työmatkan viihdykkeeksi. Toisaalta tässä ollaan jo työn ja vapaa-ajan rajalla, ja voidaan kysyä, kummalle puolelle ammattikirjallisuuden lukeminen kuuluu. Ja pitääkö ammattikirjan lukeminen vapaa-ajalla työasiat liikaakin mielessä, kun illat ja viikonloput on tarkoitus pyhittää palautumiselle?

Lukeminen toisaalta rentouttaa monia. Kaunokirjallisuus sopii yöpöydän reunalle rahoittamaan ennen nukkumaanmenoa, mutta osa taitaa pitää pöydän kulmalla myös työhön liittyvää luettavaa.

Missä sinä luet ammattikirjallisuutta? Käytätkö siihen aikaa työmatkalla, vai varaatko jopa jokaisesta työviikostasi tietyn ajan alan kirjallisuuden lukemiseen? Miten työnantajasi suhtautuu kirjallisuuden lukemiseen työajalla?

Kuva: futureimagebank.com

5 kommenttia artikkeliin ”Ruuhkaratikassa vai iltasatuna? – Missä ammattikirjoja luetaan?

  1. Mielenkiintoista kuulla, monethan tosiaan työskentelevät ja lukevat baareissa ja kahviloissa, ja kuuleman mukaan näissä paikoissa viihtyvät myös monet kirjailijat! Metrossakin luulisi olevan luontevaa tarttua kirjaan, kun metrotunnelissa ei voi maisemiakaan ihailla.

  2. Paluuviite: Mistä on hyvä ammattikirja tehty? « Ammattikirja.fi

  3. Paluuviite: Ammattilainen ja kirjat | Ammattikirja.fi

Vastaa