Vapaa-ajan lukemista

Kuva: Futureimagebank.com

Lukeminen on hyvä tapa rentoutua vapaa-ajalla. Hyvä kirja vie mukanaan ja saa unohtamaan arjen. Yleensä se myös antaa uusia ajatuksia ja näkökulmia. Kun hyvän kirjan on löytänyt, on sen lukemista hankala lopettaa edes nukkumisen ajaksi.

Moni hakee vapaa-ajalla luettavat kirjat kirjakauppojen tai kirjastojen kaunokirjallisuusosastolta ja lukee ammattikirjoja vain työhön liittyvissä asioissa ylläpitääkseen ja kehittääkseen ammattitaitoaan. Useimmiten ei tule mieleen kaivaa lomalle tai pimeneviin syysiltoihin lukemista ammattikirjahyllystä. Mutta voisiko myös sieltä löytyä hyvää lomalukemista?

Esimerkiksi hyvä viinikirja voi olla toisen ammattikirja ja toisen harrastuskirja, joka ahmitaan vapaa-ajalla. Työyhteisön ilmapiiristä ja kemioista kertovasta teoksesta taas voi saada hyviä oivalluksia myös ystävä- ja perhesuhteisiin. Mielenkiintoisia voisivat olla myös esimerkiksi sosiaalista mediaa käsittelevät teokset. Entä voisiko johtamisen tai markkinoinnin kirja viedä mukanaan myös vaikka ei olisikaan johtaja tai markkinoinnin ammattilainen? Monet työelämään liittyvät asiat ja opit koskettavat myös vapaa-aikaamme.

Arkena ei aina ehdi lukea niin paljon kuin haluaisi ja loman tullessa ei ehkä muista kaikkia mielenkiintoisia kirjoja. Yksi hyvä keino on listata vuoden aikana paperille kirjoja, jotka haluaa lukea. Listan voi sitten kaivaa ennen lomaa esiin ja käydä poimimassa kirjat laukkuun. Kertyykö sinun listallesi tai viikonloppulukemiseksi myös ammattikirjoja?

2 kommenttia artikkeliin ”Vapaa-ajan lukemista

  1. Paluuviite: Mistä on hyvä ammattikirja tehty? « Ammattikirja.fi

  2. Paluuviite: Ammattilainen ja kirjat | Ammattikirja.fi

Vastaa