Tyypillinen vai epätyypillinen työsuhde?

Tyypillinen työsuhde on kokopäiväinen ja vakituinen. Vai onko? Niin sanotussa tyypillisessä työsuhteessa työtä tehdään yhdelle työnantajalle tämän määräämässä paikassa, ja sopimus on toistaiseksi voimassa oleva ja kokoaikainen. Nämä edellytykset täyttää kuitenkin yhä harvemman ihmisen työsuhde.

Epätyypillisestä työsuhteesta, eli määräaikaisesta tai osa-aikaisesta, onkin tullut oikeastaan aika tyypillistä, koska erilaiset määräaikaisuudet, keikka- ja projektityöt lisääntyvät. Osalle esimerkiksi osa-aikaisessa työsuhteessa työskenteleminen voi olla elämäntilanteeseen liittyvä valinta, joka vapauttaa aikaa muuta elämää varten ja mahdollistaa downshiftauksen. Toki useimmille vakituinen ja kokoaikainen työsuhde lienee edelleen tavoite tai taloudellinen pakko.

13.11. ilmestynyt kirja Epätyypilliset työsuhteet käytännönläheisesti opastaa näiden niin yleisten epätyypillisten työsuhteiden sääntöihin. Näkökulma on työoikeudellinen, ja kirjasta löytää ohjeita muun muassa työsopimuksen solmimisesta ja työsuhde-etujen karttumisesta.

Yksi kommentti artikkeliin ”Tyypillinen vai epätyypillinen työsuhde?

  1. Paluuviite: Hur bemöts vuxna i kyrkan? | Nyckelnbloggen

Vastaa