Miten motivoitunut olet työhösi?

Modernissa yritystoiminnassa pakko ei ole vaihtoehto, kirjoittavat Timo Rope ja Sampo Kettunen uutuuskirjassaan Halujohtaminen. Työnantajan on saatava sitoutettua työntekijät luomalla heille halu työskennellä yrityksessä ja sen tavoitteiden mukaisesti. Kirjassa annetaan johtajille hyviä vinkkejä työntekijöiden motivaation kasvattamiseen.

Entä tunnistatko oman tämänhetkisen motivaatiotasosi? Kirjassa kuvataan toimintahalun rakentuminen asteikolla nollasta sataan:

  • Huippumotivaatio (halutaso 90–100): Olet täysin sitoutunut toimimaan yhtiössä ja hyvin motivoitunut omaan työtehtävääsi sekä kunnioitat ja arvostat esimiestäsi niin, että olet valmis toimimaan täysillä saavuttaaksesi johdon asettamat tavoitteet.
  • Hyvä motivaatio (70–89): Koet työsi palkitsevaksi ja pyrit suoriutumaan työtehtävistäsi hyvin. Et leikittele ajatuksella työpaikan vaihdosta.
  • Käypä motivaatio (50–69): Sinulla ei ole suurempaa moitteen sanaa sanottavana työpaikastasi, mutta et koe työtäsi elämäntehtäväksesi. Työn jäljestäsi ei ole huomautettavaa, mutta et koe suurta paloa tehtäviisi tai ponnistele suuresti saavuttaaksesi ne.
  • Heikko motivaatio (30–49): Jokin työssä, työyhteisössä tai johtamisessa ahdistaa, etkä koe kiinnostusta työhösi. Teet työtä, koska jotain on tehtävä, mutta otat mielellään harkintaan muita vaihtoehtoja.
  • Negatiivinen motivaatio (10–29): Et ole lainkaan kiinnostunut työstäsi tai työyhteisöstäsi. Teen sen mikä täytyy, jotta saat säilytettyä työpaikkasi. Haet kuitenkin aktiivisesti muita töitä.
  • Olematon motivaatio (0–9): Olosi nykyisessä työssäsi on sietämätön, ja olet irtisanoutumassa. Olet kuitenkin luultavasti jo pitempään tuntenut vaikeaksi työskennellä yrityksessä, ja jokin tilanne on viimeinen pisara, joka aiheuttaa irtisanoutumisen.

Mihin luokkaan koet kuuluvasi? Motivaation kaavan ja tarkemmat ohjeet motivaation laskemiseen löytyvät Halujohtaminen-kirjasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s