Koiran johtamisopit

Ryan Holmes, HootSuite (LinkedIn)

Uusia johtamisoppeja syntyy sitä tahtia, että nykyään massasta erottuminen vaatii jotain erityistä. HootSuite-nimisen yrityksen toimitusjohtaja Ryan Holmes esitteleekin nyt oman näkökulmansa johtamiseen otsakkeella 5 Management Secrets I Learned From My Dog. Holmesin viisi Mika-nimiseltä koiralta opittua viisautta ovat:

1) Ole lojaali ja ympäröi itsesi lojaaleilla ihmisillä.

2) Luota vaistoihisi. On tärkeää kuunnella muita, mutta saatu data voi olla virheellistä ja jokaisella on omat intressinsä.

3) Tiedä mitä haluat ja tavoittele sitä sinnikäästi.

4) Kun päätät tehdä jotain, tee se täysillä.

5) Sammuta tekniset laitteet sekä ulkoile ja virkistäydy välillä.

Mitä ajatuksia näistä opeista herää? Ensinnäkin Mika on viisas koira.  Toiseksi kuulostaa siltä, että johtaminen on aika yksinkertaista ja  perusasioilla pääsee pitkälle. Se on  itse asiassa hyvin huojentava ajatus:  Johtajan ei tarvitse olla yli-ihminen vaan keskittyminen kaikkien  tavoitettavissa oleviin asioihin tuo jo hyvän tuloksen.

Uusia ajatuksia ja virikkeitä omassa johtajuudessa kehittymiseen voi hakea muun muassa Kauppakamarin johtamiskirjoista.

Vastaa