Positiivisuudella lisää työtehoa

”Julistettakoon työn tekemisen iloa ja rauhaa koko Suomeen. Julistuksella haastamme kaikki työpaikat mukaan työhyvinvointitalkoisiin, koska jatkuvat kriisit, epävarmuus, kiire ja henkinen paine rikkovat tätä rauhaa. Ne saattavat johtaa myös työn mielekkyyden katoon ja jopa avuttomuuteen – tunteeseen, ettemme voi vaikuttaa asioihimme.”

Edellä siteerattu kuuluu osaksi työnilon julistusta, joka järjestettiin jo seitsemättä kertaa tammikuussa. Se taisi kuitenkin mennä monelta ohitse.

Näin keväisin positiiviset ja toiveikkaat ajatukset alkavat kuitenkin taas täyttää ihmisten mieliä. Pitkä talvi vaihtui kuin varkain kukkeaksi kevääksi, ja osa miettii, jäikö meillä yksi vuodenaika kokonaan välistä – siirryttiin suoraan kesään.

Nyt on otollinen aika tuoda hyvä mieli mukaan myös työpaikalle. Omaa ja muiden työpäivää voi piristää antamalla työkaverille positiivista palautetta ja ottamalla muut muutenkin huomioon. Ja kuten työnilon julistuksessakin ehdotetaan: puhu vaihteeksi hyvää selän takana!

Vaikuttava tyoterveystoiminta markkinointikansiJos on vaikea päästä myönteisyydessä alkuun, katso vaikka tämä video ja näytä työkaverillekin. Työnteko sujuu varmasti ainakin hetken hymyssä suin. Ja jos pomo tulee koputtelemaan ovelle, niin muistuta, että pienet tauot puurtamisessa vain lisäävät työtehoa!

Kaikki ei tietenkään ole vain itsestä ja omasta asenteesta kiinni, vaan työnantajakin voi tehdä oman osansa työnilon edistämiseksi. Yksi työhyvinvointia lisäävä tekijä on hyvin järjestetty ja kokonaisvaltainen työterveystoiminta. Siitä lisää Anja Kohon uudessa kirjassa Vaikuttava työterveystoiminta.

Vastaa