Kesälomat lähestyvät

Vuosiloma-asiat 2013Kesäksi moni vaihtaa kevyempään luettavaan, mutta vielä ehtii päivittää ammattitaitoaan ennen kesälaitumille siirtymistä. Kesäkuussa Kauppakamarin Kustannukselta ilmestyy vielä Pia Bräysyn tietoisku Perintä käytännössä, päivitetty painos Kati Mattisen kirjasta Henkilökuntaedut käytännönläheisesti sekä Hallituksen puheenjohtaja opas.

Lomista puheen ollen – vuosilomalakikin muuttui 1.5. alkaen. Muutoksia tuli muun muassa lomapalkan laskemiseen kokoaikatyöstä osa-aikatyöhön siirryttäessä. Lisäksi karenssipäivien poistoa koskeva muutos tulee voimaan 1.10. alkaen. Loman aikana sairastunut saa siten siirrettyä vuosilomaansa heti ensimmäisestä sairauspäivästä lähtien. Tämän kesän lomiin muutoksilla ei ole vielä vaikutusta.

Vuosilomalain säännökset on selvitetty perusteellisesti Kirsi Parnilan kirjassa Vuosiloma-asiat käytännönläheisesti, josta ilmestyi juuri uudistettu painos.

Yksi kommentti artikkeliin ”Kesälomat lähestyvät

Vastaa