Tyhjää täynnä, hakijoita jonossa

Viisas_paasee_vahemmalla

Onko kalenterisi tyhjää täynnä?

Tunnustan.  On se, melkein ainakin. On minulla siellä merkittynä useita palavereja pitkin viikkoa, mutta muuten on pelkkää tyhjää. En silti käy työpäiviäni tyhjäkäynnillä, näissä vapaissa kohdissa teen ”ne oikeat” työni.

Tehokkuuden huipputuntija Sampo Sammalistolla on tähän sanottavaa.

Jos ”ne oikeat” työt haluaa hoitaa varmuudella, mieluusti vieläpä tehokkaasti, kannattaa kalenteria opetella käyttämään monipuolisemmin. Kun sinne aikatauluttaa tärkeät tehtävät, ne jotka päivän aikana täytyy saada tehtyä, alkaa tapahtua.

Helppo, yksinkertainen ja käytännössä toimivaksi havaittu kikka. Tätä kannattaa kokeilla kotona – ja  töissä!

Poimi lisää ajankäytön vinkkejä, tehostamisniksejä ja onnellisen elämän reseptejä Sampon uutuusteoksesta Viisas pääsee vähemmällä – 52 vinkkiä tehokkaampaan ja onnellisempaan elämään.

Loista-rekrytoijana> Lisää tähän aasinsilta rekrykirjaan >*

Mikään ei ole niin viisasta ajansäästöä kuin järkevä, onnistunut rekrytointi. Oikea ihminen oikeaan paikkaan, ja työt alkavat sujua.

Jo rekrytointia suunnittelevan kannattaa tarkastella kalenteriaan. ”Alkaessasi suunnitella rekrytointia varaa sille aikaa kalenteristasi ja pidä näistä varauksista kiinni”, opastavat Loista rekrytoijana -teoksen kirjoittajat Minna Salli ja Sini Takatalo.

Millainen työpaikkailmoitus houkuttelee kiinnostavimmat hakijat? Mitä some tarjoaa rekrytoijalle? Saako hakijoiden tietoja googlata? Mitä työhaastattelussa voi tai kannattaa kysyä?

 Loista rekrytoijana – hoida kosiomatka tyylillä antaa vastauksia näihin kysymyksiin.  Kattava teos puksuttaa rekrytointiprosessin läpi sen käynnistämisestä päätöksentekoon käytännönläheisten esimerkkien seuratessa matkassa. Ota kirjassa esitelty SOARA-haastattelutekniikka käyttöön, nappaa kirjan kattava kysymyspakki kainaloon ja valitse hakijoista teille paras.

Piia Similä
Kustannustoimittaja
Helsingin Seudun Kauppakamari

* Tämä on se jokaisen blogikirjoituksen niin sanottu pakollinen kevennys.

Vastaa