Sähkökirjojen koukuttama

Terhi Rannela Kuva: Laura Vesa

Terhi Rannela, tamperelainen kirjailija ja toimittaja, on ahkera sähkökirjojen lukija. Hän latasi ensimmäisen sähkökirjan Amazonista vuonna 2011. Kirja liittyi hänen silloin tekeillä olevaan romaaniinsa Punaisten kyynelten talo. Parhaillaan Terhiä työllistää saksankielisen tausta-aineiston lukeminen uutta romaania varten.

Aluksi Terhi luki sähkökirjoja tietokoneelleen lataamallaan Kindle-sovelluksella. Myöhemmin hän hankki Kindle-lukulaitteen tätä tarkoitusta varten, ja hänen Kindle-kirjastossaan onkin jo sata kirjaa. Terhin mukaan lukulaitteen etuna on ns. ”sähkömustenäyttö”, jonka ansiosta lukeminen ei rasita silmiä samalla lailla kuin tabletin näyttö. Jos lukulaite ei ole saatavilla, saattaa Terhi lukea sähkökirjoja myös älypuhelimellaan.

Terhi suosittelee sähkökirjoja, koska ainakin hänen lukemistaan sähkökirjat ovat vain lisänneet. Lisäksi lukulaitetta on kätevä kuljettaa mukana, joten se sopii hyvin paljon matkustelevalle. Ainoana hankaluutena hän kokee sen, että ei pysty lataamaan lukulaitteeseensa suomenkielisiä kirjoja, koska suomalaiset kaupat eivät tue Kindleä.

Sähkökirjojen lukemisessa yksi merkittävä etu verrattuna perinteiseen kirjaan on hakujen tekemisen helppous. Siitä ja muista sähkökirjojen mahdollisuuksista pääset nauttimaan myös kauppakamarin kustantamien kirjojen sähköisissä versioissa. Kirjat & Palvelut -esitteeseen sähkökirjat on merkitty tällä merkillä: Sahkokirja Niitä voit lukea laitteellesi asennetun lukuohjelman kautta. Sähkökirjojen latauspaikkoja ovat kirja.elisa.fi tai ellibs.fi

Anu Miller, toimittaja, kauppakamari

3 kommenttia artikkeliin ”Sähkökirjojen koukuttama

    • Hei!

      Syötin tuon emailosoitteesi seuraajien joukkoon. Saitko vahvistusviestin?

      Anu

  1. Paluuviite: Sähkökirjojen koukuttama | Terhi Rannela

Vastaa