Eksyksissä lyhenneviidakossa #trou

Välähdys vuoden takaa Aasiasta. Sain tekstiviestin: ”They r coming trou @10. Tq.” Asiayhteydestä osasin päätellä, että pesukoneen korjaaja tulee kymmeneltä. Mutta minä päivänä? Trou? Thursday ehkä?

Ajattelin, ettei kysyvä tietä eksy: ”Sorry but what do you mean by that?” ”I mean that they’ll come and fix your washing machine trou at 10.”

Päätin jättää asian sikseen. Kai pesukone tullaan joskus korjaamaan. Meni pari tuntia, ja päässäni syttyi vihdoin lampun tapainen. ”Oh, that´s good news. Thank you very much.” Ja kone tultiin kuin tultiinkin korjaamaan seuraavana päivänä.

Nyt kun ihmettelet jo sormi suussa kyvyttömyyttäni ymmärtää ihan selkeitä lyhenteitä, jatkan tunnustuksia.

Some on lyhenteiden luvattu maa, jos Aasia on luvattu maanosa. Lol, omg ja asap ovat jo vakiokamaa, mutta irl ja evm jo hankalampia (minulle). Ja pakan saa vielä enemmän sekaisin, kun lisää siihen ammattilaisviestinnän. Kuinka yritysviestinnässä voi käyttää verkkoslangia? Kannattaako sitä käyttää?

Sano-se-someksi-2Sano se someksi 2 – Organisaation käsikirja sosiaaliseen mediaan vinkkaa minulle ja muille hämmentyneille, millaista kieltä somessa kannattaa käyttää tai miten siellä vastataan palautteeseen. Eikä somessa aina voi kriisiltäkään välttyä. Miten vastaan, jos organisaatiotani arvostellaan keskustelupalstalla? Voiko somekohusta selvitä voittajana – tai edes hengissä?

Ykkösosa, Sano se someksi 1 – Asiantuntijan käsikirja sosiaaliseen mediaan, on saanut rinnalleen täydennystä, kun kakkonen putkahti painokoneesta. Kiitos Katleena Kortesuo. Nyt sormeni ei ole enää yhtä usein suussa, kun on kirja, josta tarkistaa, jos evm tai evt.

– Piia Similä, kustannustoimittaja / Kauppakamari

Vastaa