Etänä mutta läsnä

Mä joka päivä töitä teen, joka ainoa aamu seitsemäksi meen.

Sen kaiken teen mä siksi vain, koska kulta sä jaksat olla mun omanain.

 

Jokin tässä Matin ja Tepon klassikossa säväyttää. Kaverillahan on motivaatio työntekoon. Työllä on merkitys, joka saa kampeamaan toimistolle joka aamu seitsemäksi.

Miten on, minkä merkityksen sinä antaisit omalle työllesi? Miksi se motivoi? Palkan ja asuntolainan takia? Itsesi kehittämisen vuoksi ehkä?

Tutkimuksissa on todettu, että suuri työtyytyväisyyteen vaikuttava tekijä on nykyään itsemääräämisoikeus, autonomian tunne. Se, että voi vaikuttaa töidensä järjestelyyn ja samalla hallita elämäänsä.

Tästä on myös tänään 18.9. vietettävässä kansallisessa etätyöpäivässä kysymys. Teemaksi on nostettu työn uusi johtajuus. Etätyö jos mikä kysyy kykyä oman työn johtamiseen. Toisaalta se vaatii esimiehiltä luottamusta työntekijöihin, ymmärrystä työn edellytyksistä, osaamista osoittaa oikeat työt oikeille ihmisille. Tuolien johtaminen ei enää riitä.

Etätyön vaatimuksista ja toisaalta hyödyistä puhuu myös ajatuksia herättävä teos Etänä – toimistoa ei tarvita. Kampanjakoodilla ETANA14 saat teoksen 20 %:n alennuksella ensi viikon loppuun 28.9. saakka Kauppakamarin verkkokaupasta.

Etätyön aika on nyt – Matin ja Tepon tahtiin.

-Piia Similä, kustannustoimittaja / Helsingin seudun kauppakamari

Vastaa