Sähköjänis vai lauhkea lammas?

Kumpi omenoista kuvaa pomoasi?

hyvä paha pomo_1404.indd

Onko pomosi helposti hermostuvaa tyyppiä? Vai sopiiko lauhkea lammas, pelästynyt pupu tai ovela kettu paremmin kuvailemaan esimiestäsi? Kunhan ei nyt sentään olisi sähköjänis!

Oletko itse esimies? Vastaavatko johdettaviesi määritelmät sitä, millainen itse ajattelet olevasi? Oletko sellainen esimies kuin haluaisit?

IMGP5759

Hyvä paha pomo -julkistustilaisuus kahvila Briossissa 9.10.2014. Kuva: Omar El Mrabt

IMGP5729

Hyvä vai paha? Pöytä notkui uutuuksia. Kuva: Omar El Mrabt

   

 

 

 

Tänä aamuna oli paljon puhetta pomoista, kun psykologi Tony Dunderfelt johdatteli kahvilan täydeltä keskustelijoita uuden, tänään julkaistun kirjansa Hyvä paha pomo sisältöön.  

Persoonallisuuksia mahtuu tähän maailmaan jos jonkinlaisia, jokainen on erilaisella maustesekoituksella maustettu. Työpaikoille persoonien kirjo tuo väriä ja elämää – ja yhteentörmäyksiä.

”Miksi se sanoi niin? Eikö tämä nyt ole itsestään selvää, tarvitseeko tätä vielä vatvoa? Voidaanko jo mennä asiaan? Miten aikuinen, koulutettu ihminen voi käyttäytyä tuolla tavalla?”

Homman juju on yksinkertainen ja (siksi) vaikea. Tunnista oma persoonallisuustyyppisi, itsellesi ominaiset tavat toimia, olitpa pomo tai et. Kunnioita erilaisuutta, mutta älä unohda itseäsi. Mikään tyyppi ei ole itsessään hyvä tai huono. Ne vain ovat erilaisia. Ilosanoma tässä on, että omaan tapaansa toimia ja reagoida voi vaikuttaa. Treenivinkit saat Tonyn uutuusteoksesta.

Ei kun pomoa kesyttämään!

– Piia Similä, kustannustoimittaja / Kauppakamari

 

 

Vastaa