Kirjasta asiaa

Kirjakahvila, kirjakauppa, kirjamessut, kirjasto, kirjahullu (minä), kirja-ala, kirjapaino, kirja-arvostelu, kirjahylly, kirjakaappi, kirjateline, kirjatoukka, kirjakammio, kirjasyksy… Rakkaasta lapsesta on moneksi.

Viime viikko oli SE viikko, kirjasyksyn kohokohta. Haistelin ja fiilistelin Helsingin kirjamessuilla uutuuksia, ihailin hienoja kansia, selailin kiinnostavia sivuja, aistin kirjatunnelmaa. Kiitos upeat kirjailijat, graafikot, kuvittajat, kääntäjät ja muut ammattilaiset!

Kirjasyksy on täydessä vauhdissa, pöytäni notkuu papereita ja ajatukset ovat teksteissä. Tämä ei ole ”vain elämää”, tämä on kirjaelämää.

Juuri painoon menneessä Vesa Ristinkankaan ja Jarmo Mannerin uutuusteoksessa väitetään, että jokainen tarvitsee mentorin, tarkemmin sanottuna valmentavan mentorin. Mentorointisuhde lisää parhaimmillaan työhön sitoutumista, vähentää henkilöstön vaihtuvuutta, auttaa uusiutumaan ja antaa tuoreita näkökulmia ja oivalluksia työhön. Tartu kirjaan ja totea itse!

Filosofi Esa Saarista lainatakseni teos on ”viisaan lähivaikuttamisen käytäntöpohjainen käsikirja. Kirjatimantti ilman pulinoita, välkehtivä perusteos, joka auttaa eteenpäin keskinäisen kukoistuksen elintärkeällä tiellä.” Voiko tuota hienommin sanoa!

Kirjauutuus-sana lienee ansainnut paikkansa yllä olevalla listallani.

”Äiti, luketaan tämä kiija nyt.” Musiikkia korvilleni. Kirjarakkaus on ilmeisen tarttuvaa lajia, onneksi.

– Piia Similä / kustannustoimittaja, Helsingin seudun kauppakamari

Ps. Edellisen postauksen kilpailun voittaja löytyy täältä, kommenteista. Onnea voittajalle!

 

 

Vastaa