”Muistaakseni Kekkosellakin oli jonkinlainen työpaikka”

IMGP3636(2)Omena vai suklaalevy? Tomaattia vai juustoa? Lasi vettä vai saunaolut?

Elämme varsinaisessa valintojen maailmassa. Harvoin sitä pysähtyy ajattelemaan, miten paljon valintoja arkipäivässä koko ajan tulee tehtyä. Tai sitä, ovatko valinnat hyviä vai huonoja. Kannattaisi.

Minulla on tästä kokemusta. Pysähtymistä en silti voi laskea omaksi ansiokseni, teksti minut pysäytti – jälleen kerran. Kyse on liikkumisesta, hyvinvoinnista, valinnoista. Ja toimistotyöstä.

Niska jumittaa, selkää kolottaa, ohimoja viiltää, väsyttää. Toimistotyöläisten yleiset vaivat. Mitä niille voi tehdä? Syö terveellisesti, nuku ja liiku riittävästi ja monipuolisesti. Kaikki tämän rimpsun tietävät, osaavat vaikka unissaan. Mutta silti niska on jumissa, selkä kipeä ja ruokavalio koostuu pääosin Buranasta ja kahvista.

Tietoa löytyy, sitä on liikaakin. Mistä sitten puristaa, muualta kuin housun vyötärönauhasta? Ajasta! On n-i-i-n kiire. Kyllähän minä, mutta kun en ehdi… On ylitöitä, kissanristiäisiä, kokouksia, palavereja, menoja ja tuloja, aika ei riitä lenkille eikä ainakaan salille!

”Jos sinulla ei ole aikaa syödä, liikkua, ajatella ja levätä oikein nyt, on sinulla oltava aikaa sairastaa myöhemmin.” – Kristian Ekström, Simply Well

Lainaus on pian julkaistavasta Kukka Laakson kirjasta Nouse ylös! Toimistotyöläisen kuntokirja. Sen teksti pysäytti minut. Pakotti ajattelemaan, vähän syyllistikin, mutta tehosi.

Nouse ylos

Aikaa on kaikilla saman verran, joten kyse on siitä, mihin sen käyttää. Mihin sen haluaa käyttää. Töihin, sohvalla makaamiseen ehkä. Liikenisikö tunti kaksi lenkkipolulle tai kuntosalille?

”Päivässä on aina 24 tuntia, aivan kuten Alexander Stubbin päivässä. Myös Kekkonen oli kova liikkumaan ja sikäli kuin muistan, hänelläkin oli jonkinlainen työpaikka.”

Tilaa ajatustenravistelija ennakkoon. Ennakkotilaajille 10 % alennus kampanjakoodilla KKALE10 Kauppakamarin verkkokaupasta. Tarjous on voimassa marraskuun loppuun saakka.

– Piia Similä, kustannustoimittaja / Helsingin seudun kauppakamari

Vastaa