Keep calm and peace man – lukurauhaa

blogirivi edit1Klassikkohan tämä on: pehmeä nojatuoli, iso lämmin viltti, kuppi höyryävää teetä tai lasi ei niin höyryävää punaviiniä… ja kirja. Nii-iin, tähän kuvaan en vaan millään, parhaalla tahdollanikaan, saa sopimaan padia tai muuta sähköistä vimpainta. Paperinen kirja sen olla pitää.

Ja vielä yksi olennainen asia meinasi unohtua. Hiljaisuus. Rauha. Aika. Se että on riittävästi aikaa ja rauhaa pysähtyä kirjan ääreen, ja toisaalta vaikka lentää sen siivillä toiseen maailmaan, ehkä maailman toiselle puolelle, ehkä menneeseen tai tulevaan.

Tulevana sunnuntaina vietetään Suomen Kirjasäätiön julistamaa Lukurauhan päivää. Sen ajatus kiehtoo minua, arvatenkin. Pääviesti on mielestäni aika. Varataan aikaa, keskitytään. Luetaan, kuunnellaan toisen lukemaa, yksin tai kaksin tai monikossa. Aion hyödyntää päivän lukemalla Onnelin ja Annelin taas pitkästä aikaa.

Lapsille tietysti.

Minkä kirjan sinä valitset?

Simila26201_OGO7571– Piia Similä, asiantuntija, julkaisut / Helsingin seudun kauppakamari

ps. Lukurauhalle on laadittu laki. Ykköspykälän mukaan rauha koskee kaikenlaisia kirjoja. Siis myös niitä läppäreiltä ja tableteilta luettavia.

Vastaa