I love Mondays

Kulttuuristrategia 2”Matkalla parhaaksi.”

”Mun duuni on paras, revi siitä!”

”Enemmän duuoo kuin sooloo.”

Great Place to Work julkisti viime viikolla Suomen parhaat työpaikat. Suurten yritysten sarjassa voiton vei Alko, keskisuurissa Vincit ja pienissä, alle 50 henkilöä työllistävissä yrityksissä Amgen.

Millainen on hyvä työpaikka? Hyvää tulosta tekevä? Sellainen jossa viihdytään? Jossa työkaverit ovat toistensa parhaita kavereita? Jossa kaikki antavat kaikkensa? Jota johdetaan alhaalta ylöspäin? Vai ylhäältä alaspäin?

Kuka edes määrittelee, onko työpaikka hyvä vai huono? Työntekijät? Omistajat? Toimiva johto? Kaikki nämä yhdessä tai jokin ihan muu taho?

Työ- ja elinkeinoministeriön tavoitteena on tehdä vuoteen 2020 mennessä suomalaisesta työelämästä Euroopan parasta. Viisi vuotta aikaa, ja aika raksuttaa jo!

Vaikka talouden rattaat käyvät vähän hitaanlaisesti eikä suurta kasvua ole monestakaan tilastosta luettavista, löytyy meiltä joukko yrityksiä, jotka pärjäävät hyvin, menestyvät ja jopa kasvavat myös talouden harmaina aikoina.

Nämä yritykset ovat Suomen parhaat työpaikat -listalla, ne näyttävät, että Euroopan paras työelämä on jo täällä – ainakin osittain. Great Place to Workin hallituksen puheenjohtaja Asta Rossi kuvaa uutuusteoksessaan Kulttuuristrategia 2 – Kohti Euroopan parasta työelämää, millaisia nämä parhaat yritykset ovat. Kessien ohella siinä esitellään viitekehys sille, kuinka parhaaksi tullaan, johtamismalli, jossa johdetaan kulttuurin kautta.

Miten sellainen yrityskulttuuri rakennetaan, jota rakastavat niin asiakkaat, työntekijät, johto kuin omistajat? Lue ja ota askel kohti ”I love Mondays -kulttuuria”.

Mukavaa (työ)maanantaita!

– Piia Similä, asiantuntija, julkaisut / Helsingin seudun kauppakamari

Vastaa