Palkkapäivä = paras päivä

Palkanlaskenta_etukansi_2014Tunteita herättävä asia tuo palkkapäivä. Palkkakuitti kiiltää, kaikki on kunnossa, bonusrivi näyttää plussaa. Elämä hymyilee.

Ei voi olla totta! Alimman rivin summa on liian pieni. Pienempi kuin on sovittu. Pienempi kuin viime kuussa. Nyt alkaa hermostuttaa. Äkkiä puhelinkäteen ja vihainen puhelu palkanlaskijalle.

Kuulostaako tutulle? Palkanlaskijan jos kenen työ on pilkunviilaamista. Summien tulee olla täysin oikein, palkkoja ei oikein voi laskea sinne päin, pilkkujen on oltava kohdillaan. Tarvitaan tietoa, arvaamalla matka tyssää lyhyeen.

Uusin lainsäädännöllinen tieto, Verohallinnon ohjeistus, erilaisten työntekijä- ja työnantajamaksujen koukeroiden tuntemus, nämä ovat välttämättömyys, asiat, jotka palkanmaksun ja henkilöstöasioiden parissa työskentelevien on suvereenisti hallittava.

Odotettu apu on onneksi valmis. Palkanlaskenta käytännönläheisesti on opas konkreettisine ohjeineen haasteellisiin tilanteisiin. Uusin, ajantasainen tieto selkeästi kirjoitettuna. Nappaa kirja käteesi, tutustu ja palkkojen laskeminen sujuu kuin ruusuilla tanssi. Kirjan sähköinen versio on saatavilla Elisan ja Ellibsin verkkokirjakaupoissa.

Palkkapäivää odotellessa!

– Piia Similä, asiantuntija, julkaisut / Helsingin seudun kauppakamari

Vastaa