Kesätoimitus

varpaatJuhannuksen jälkeen toimistot alkavat hitaasti mutta varmasti hiljentyä. Kesälomasta puhuvat kaikki, to do -listat ennen lomalle jäämistä odottavat tekijäänsä, kahviautomaatilla käy jollain tapaa rennompi puheensorina kuin budjetoinnin aikaan lokakuussa, saattaapa joku uskalias tulla toimistolle varvassandaaleissakin.

Omat ajatukseni ja työni taas ovat syksyssä. Heinäkuu on jo painossa, elo-syyskuu työpöydällä.

”Pilkut paikoilleen, kappalejärjestys kuntoon, tuosta toistosta on pakko päästä eroon, mitä ihmettä tämä virke tarkoittaa, voit miten ihanasti sanottu.”

Muiden jutellessa kesälomasta odotan innolla heinäkuuta, kun kesätoimitus pääsee todenteolla vauhtiin. Heinäkuun keskimmäiset viikot ovat kustannustoimittajan kulta-aikaa. Töitä saa tehdä avokonttorissakin rauhassa, tekstit etenevät, kirjoja syntyy. Syksy valmistuu. Varvassandaaleissa.

– Piia Similä, asiantuntija, julkaisut / Helsingin seudun kauppakamari

Vastaa