Joko kurkistettaisiin loppukesän ammattikirjoihin?

Onnistu_kasvuyrittäjänä_MockUp

Pian helteet palaavat. Kaikki toivo ei vielä ole mennyttä. Missä on Suomen lämpimin paikka?

Kesästä, sen odotuksesta, puuttumisesta ja mahdollisesta tulemisesta kirjoitellaan nyt tiiviisti otsikoissa. Tuleeko kesä tänä kesänä? Ennen syksyä, ehkä elokuussa?

Kirja ja kesä kuuluvat yhteen. Ilman kirjapinoa ei tule kesälomaa. Innokkaimmat lukijat kokoavat lomalukemistoaan pitkin kevättä: pian koittaa aika, kun saa nostaa kantapäät ylös ja nököttää nenä kiinni kirjassa niin pitkään kuin haluaa. Kirja kuuluu niin hellepäiviin rannalla kuin sadeilmoihin sisällä.

Ammattikirjojemme loppukesä on yritteliäs. Olen ollut tiiviisti nenä kiinni käsikirjoituksissa – innolla, oppien. Onnistu kasvuyrittäjänä on oiva opus startup-yrityksen perustamista harkitseville, sellaisen pystyyn laittaneille, jo olemassa olevan yrityksen omistajille, mutta myös myyjille. Ja ennen muuta näiden yhdistelmille. Psykologinen ote nostaa asiakkaiden hankinnan ja myymisen etualalle. Ei ole suurta väliä, miten hieno on tuotteesi, ellei kukaan maksa siitä.

Entä Fruugo sitten? Siinä vasta oli startupien startup. Mutta miksi siitä ei puhuta? Pian puhutaan. Hupparikantisessa kirjassa Kukaan ei puhu Fruugosta – Tarinoita startup-Suomesta tuodaan kasvuyritysten ongelmia kaunistelematta esille – opiksi ja hyödyksi, ei sormella osoitellen.

Kukaan_ei_puhu_fruugosta_MockUp

Yritystä on niin kovasti, että ehkä seuraavaksi voisi olla kesän vuoro. Yrittää ja myös saapua vihdoin meitä ilahduttamaan.

– Piia Similä, asiantuntija, julkaisut / Helsingin seudun kauppakamari

Vastaa