Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua

… muttei lainkaan sinistä.

Onnistu_kasvuyrittäjänä_116x163

Vanha sanonta pätee aikalailla kirjaan kuin kirjaan, mielestäni erityisen hyvin yrittäjyysteokseen Onnistu kasvuyrittäjänä. Siinä itseään maallistuneeksi psykologiksi tituleeraava startup-yrittäjä itsekin Manne Pyykkö yhdistää yrittäjyyden, myynnin ja markkinoinnin psykologian pääfokuksen ollen teknologiavetoisessa kasvuyrittäjyydessä.

Kasvuyrittäjyys, startupit, ne ovat kaikkien huulilla. Mieletön tekemisen draivi, innostus, mahtava tuote, ihan huipputiimi työskentelemässä. Tässä yksi puoli. Töitä 24/7, kassavirta miinuksella, maailmanvalloituksessa haasteita. Tässä toinen puoli. Ja kuinka monta näitä puolia löytyykään lisää, kun vähän kaivelee.

Millä kasvuyrittäjä sitten laukaisee potin, kotiuttaa rahat, laajenee ja skaalautuu? Parhaalla tuotteellako? Kenties, mutta Mannen teoksen luettuani vastaan silti ei. Ihan sama, miten hienon tuotteen kehität. Ihan sama, kuinka paljon laitat siihen omaa tai toisten rahaa kiinni. Ihan sama, montako yötä valvot tuotekehityksen parissa. Ei auta.

Avain on asiakas. Asiakas joka on valmis maksamaan tuotteestasi tai palvelustasi. Skaalautuvuuden näkökulmasta: asiakkaat, maksavat asiakkaat.

Myynti on kovaa työtä. Puhelinta ja ihmisiä ei auta pelätä. On soitettava, tavattava ihmisiä, mentävä ja verkostoiduttava. Missä myydä, kenelle, millä argumenteilla? Tässä kasvuyrittäjän suuret kysymykset. Kun niihin löytyy vastaus, on loppu historiaa.

Painokoneet käynnistynyt tällä viikolla, joten pian pääset sukeltamaan myynnin ja markkinoinnin problematiikkaan itse uutuusteoksen sivuilla.

Ai niin, tuo ”jotain uutta”. Tässä teoksessa se on kirjan mukana tulevat tunnukset applikaatioon, joka tukee myyntiä. Applikaation avulla teoksen kirjoittaja aikoo skaalautua, onnistua kasvuyrittäjänä. Kirjaudu ja kokeile.

– Piia Similä, asiantuntija, julkaisut / Helsingin seudun kauppakamari

PS. Ei liity varsinaisesti asiaan, mutten malta olla mainitsematta. Kuvaan tullut sininen kehys ei ole valitsemani, vaikka onkin ristiriidassa tekstin alun kanssa. Pieni särö. ”Ei lainkaan sinistä” ja heti perässä kuva sinisissä kehyksissä.

Vastaa