Haastava marraskuu

pumpkinOli marraskuun loppupuoli muutama vuosi sitten. Olimme juuri muuttaneet Aasiasta Suomeen. Istuimme aikaerosta vielä pää pyörällä kolmatta aamua aamiaisella siinä yhdeksän maissa. Neljävuotiaani oli pohtinut kummallista asiaa jo muutaman aamiaisen verran ja kaipasi nyt selitystäni: ”Äiti, miksi Suomessa syödään aamiaista yöllä?” Yöllä? Kellohan oli jo melkein aamupäivä! Mutta ulkona edelleen pilkkopimeää…

Marraskuu on tekemäni lyhyen gallupin perusteella kaikkein epäsuosituin kuukausi. Ei ihan vielä jouluvalojen räiskintää, pimenevät illat, usein tuulista ja sateista. Onnekseni minulla on ihanat naapurit, jotka fanittavat joulua toden teolla – olen saanut sielunkumppaneita – ja aloittavat jouluisten valojen, lyhtyjen ja kranssien ripustamisen jo hyvissä ajoin lokakuussa. Niinpä minäkin kaivoin vanavedessä yhdet pienet valot kaapista, ovathan ne poltelleet siellä mieltäni jo pidemmän aikaa. Ostin tuijan ja ripustin siihen valot.

Marraskuu jos mikä on luotu lukemiseen. Olisiko juuri sen takia Lukuhaaste ajoitettu sopivasti tähän? Lukuhaaste on osa Kirjan vuotta 2015. Siinä luetaan joka päivä vähintään 30 sivua kauno- tai kertovaa tietokirjallisuutta. Jos tuntuu liian helpolle, voi haastetta nostaa progressiivisesti. Lisää luettavien sivujen määrää kymmenellä joka päivä.

Jos kaapistasi ei löydy juuri tähän hätään haasteeseen sopivaa luettavaa, osallistu arvontaan. Kommentoimalla voit voittaa. Kerro kommenttikentässä, millä näistä uutuuksista haluaisit ottaa osaa Lukuhaasteeseen:

Aikaa osallistua on tämä päivä ja huominen (3.11. kello 23.59 saakka). Onnea arvontaan ja marraskuuhun!

– Piia Similä, asiantuntija, julkaisut / Helsingin seudun kauppakamari

2 kommenttia artikkeliin ”Haastava marraskuu

  1. Haluaisin vastata lukuhaasteeseen mieluiten Dunderfeltin kuuntelukirjalla. Me puhumme niin valtavan paljon nykyään viestimisestä tarkoittaen sillä, että ”minä viestin”. Kuunteleminen on niin valtavan tärkeää, ja kuulluksi tuleminen tuntuu meistä jokaisesta niin hyvältä!

    • Onnittelut ja kiitos kommentista. Allekirjoitan tuon täysin. Kuunteleminen ei kaikessa yksinkertaisuudessaan ole tosiaan helppoa. Lähetän kirjan ensi tilassa. Laittaisitko postitusosoitteen sähköpostiini: piia.simila@chamber.fi.

Vastaa