Asenteella!

Asennejohtaja_MockUpTiedättekö ne superhyväntuuliset ihmiset, joille kaikki on aina ihanaa? ”Voi kun kiva tavata, aivan ihana sää, räntäsade hemmottelee taas meitä olan takaa, kiitos sinulle ihan mielettömästi, ei se haittaa, vaikka vuokrasopimukseni irtisanottiin aiheettomasti ja työpisteeni siirtyi Keravalta Ivaloon, on vaan niin kiva tehdä tätä työtä ja voin olla kiitollinen, kun sain asua koko kuukauden niin kauniissa asunnossa. Huippuu!”

Tai ne ikuiset valittajat? ”Että tämä auringonvalo saa näyttämään mun kasvot kalpeilta, taas pomo teki päätöksen, jota ehdotin, mutta eikö se tajunnut, ettei päätös ollut reilu, on hirveän noloa, kun naapuri osti taas uuden auton, mutta meidän oma on jo viikon vanha, eikä siinä vielä mitään, mutta tänään bussissa bussikuski tervehti mua, siis ihan outo, ihan vierasta ihmistä. On tämä taas niin raskasta. Aina on maanantai tai tiistai tai tammikuu tai joulu tai no joku päivä ylipäätänsä.”

Asenne ratkaisee. Attitude changes everything.

Oletko tullut ajatelleeksi, että asenne on valinta? Toden totta. Toimistolle aamulla astuessasi sinä voit ihan itse valita asenteesi. Onko se ”kaikki on ihanaa -asenne” vai ” tämä niin kauheaa -asenne”? Ehkä jotain tuolta väliltä, ilman ylilyöntejä ja liioittelua?

Asenteesta, sen merkityksestä ja voimasta pääset lukemaan uutuusteoksesta Asennejohtaja. Kirjaan on haastateltu joukko nimekkäitä suomalaisia vaikuttajia. Mitä esimerkiksi Anne Bernerillä, Tommy Hellstenillä tai Pekka Vauramolla on sanottavanaan asenteesta?

– Piia Similä, asiantuntija, julkaisut / Helsingin seudun kauppakamari

Vastaa