Arvokas kriisi

Riko_lasi_hätätilanteessa_orig72Se on painossa jo. Kevään kirjojen uutuusluettelo. Siitä puheenollen, pitihän minunkin. Kun kaikki muutkin. Elämäni ensimmäinen podcast-nauhoitus, jossa esittelen kaksi kevään huippu-uutuutta.

Arvon porukka on Jaakko Heinimäen teos työpaikan arvoista, etiikasta ja moraalista. Vaikka asiat hoituivatkin lain pykälien mukaan, menivätköhän ne kuitenkaan moraalisesti oikein? Elätetäänkö teillä niin kuin juhlapuheissa kerrotaan? Onko kukaan työpaikallasi edes kuullut arvoista?

Kun kriisi on päällä, hälytysnappi punaisella ja paniikki kiristää kurkkua, ei haittaa, jos arvot ovat kohdallaan. Ne tunnistetaan, tiedetään, jokainen toimii ja on toiminut niiden mukaan. Loppu on viestintää. Kuka viestii kriisissä, kenelle, miten ja milloin? Tietenkin kriisiviestinnän strategia saadaan tehtyä liipaisimen koskettaessa ohimoa, koska on PAKKO. Mutta saattaisi olla helpompi hengittää, jos strategia olisikin jo valmiina. Sen tekemiseen saat ohjeet Katleena Kortesuolta teoksesta Riko lasi hätätilanteessa.

Kuuntele lisää podcastista täältä, jos uskallat. (Minä en melkein uskaltanut.)

-Piia Similä, asiantuntija, julkaisut

 

 

 

 

Vastaa