Ammattikirjasto vastaa digitaalisuuden haasteeseen!

KauppakamariTieto-palvelun osaksi on avattu Ammattikirjasto, josta voi lukea Kauppakamarin julkaisemia kirjoja tietokoneella, tabletilla ja kännykällä. Valittavina on tällä hetkellä kaksi kokoelmaa: Talous ja Työsuhde. Kokoelmia täydennetään uusilla kirjoilla sitä mukaa, kun niitä ilmestyy. Palvelussa julkaistaan vielä tänä vuonna myös Juridiikan ja Johtamisen kokoelmat.

– Sähköisellä kirjalla on omat vahvuutensa, sanoo Helsingin seudun kauppakamarin työsuhdelakimies ja KauppakamariTiedon asiantuntija Kirsi Parnila, jonka Käytännönläheisesti-sarjan teoksia on Ammattikirjastossa julkaistuna useita.

Parnilan mielestä valtavan KauppakamariTiedon tietomäärän muuttaminen painetuiksi kirjoiksi täyttäisi kokonaisen kirjahyllyn, mutta sähköisenä se mahtuu olemattomaan tilaan ja kulkee mukana, kun käyttäjä avaa tabletin tai tietokoneen.

– Lisäksi uudistetussa palvelussa lukeminen on helppoa kaikilta päätelaitteilta, hän sanoo.

Itse hän sanoo lukevansa sekä painettuja että sähköisiä teoksia kuten kollegansa Kati Mattinen, joka Parnilan lisäksi päivittää KauppakamariTietoa, kouluttaa työlainsäädännön teemoista ja neuvoo jäseniä puhelimessa.

– Olen huomannut, että työnteko tehostuu, koska sähköinen kirjasto avaa myös uusia keinoja nopeuttaa työn tekemistä. Kaupungilla mieleen tulleen asian voi helposti tarkastaa kännykästä ilman, että täytyy palata työhuoneen kirjahyllylle tai siirtää asiaa seuraavaan päivään, sanoo Mattinen, jonka teoksia on myös luettavissa Ammattikirjastosta.

KauppakamariTiedon haku-toiminto auttaa hyvin seulomaan valtavasta tietomäärästä oikean ja hyvin yksityiskohtaisenkin tiedon nopeasti. Siksi palvelu on luotettava, ja sen ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti.

– On hienoa, että KauppakamariTieto on saanut ajan mukaista täydennystä ja vastaa digitaalisuuden haasteeseen, he sanovat.

Teksti: Taina Parviainen / KauppakamariTiedon päätoimittaja

Vastaa