KauppakamariTieto on hyvä apu etätyöorganisaation arkeen

annemertaoja-jpg

– Omasta mielestämme olemme Suomen sähköisin tilitoimisto, joka – kiitos sähköisyyden – toimii puhtaasti etätyöorganisaationa. Koko henkilöstömme tekee etätyötä esimerkiksi kotona, mökillä, ulkomailla, eli siellä, missä on käytettävissä toimivat nettiyhteydet, sanoo Anne Mertaoja, joka toimii omistajana ja hallituksen jäsenenä Talouskonsultointi Mertaoja Oy:ssä.

Mertaoja sanoo, että tiedon nopea ja helppo löytyminen on hänen yritykselleen avainasia. Varsinkin etätyössä, kun sermin takana ei ole kollegaa, on tärkeää, että on käytettävissä apuvälineitä, joista tarvittavan tiedon löytää luotettavasti ja helposti.

– Koen, että palvelusta itse aktiivisesti hakien ja miettien omaksuu pysyvää tietoa helpommin kuin vain kysymällä kaverilta ja samalla asiat jäävät paremmin mieleen. KauppakamariTiedosta tarvittava ja ajan tasalla oleva tieto löytyy nopeasti ja ennen kaikkea missä tahansa missä vain nettiyhteydet pelaavat, kun ei tarvitse olla kirjahyllyn ääressä, hän toteaa.

Mertaoja sanoo, että Päivityksistä saa nopeasti tiedon lainsäädäntöön tulleista muutoksista ja niistä voi sitten poimia ne, jotka vaativat tarkempaa tutustumista. Extrojen ajankohtaiset artikkelit ovat mielenkiintoisia ja tulevat usein luettua.

– Vaikka teemme työtämme hyvin itsenäisesti, keskustelemme aktiivisesti myös työporukan kanssa uusista asioista, eikä fyysinen etäisyys välillämme ole este aktiiviselle yhteydenpidolle, hän toteaa.

Hänen yrityksessään KauppakamarinTiedosta etsitään yleensä viikoittain tietoa, kun pitää tarkistaa uusien tai harvemmin eteen tulevien tilanteiden kirjanpidollinen tai verotuksellinen käsittely tai kun selvitetään palkanlaskentaan ja työsuhdeasioihin liittyviä pykäliä. Lisäksi uudesta Ammattikirjastosta löytyvät käytännönläheisesti-sarjan teokset ovat oivallinen apu, kun tarvitaan vaikkapa konkreettisia esimerkkejä palkanlaskennan tilanteisiin.

– Asiakkaita vartenhan tätä työtä tehdään, ja tieto ja sen soveltaminen ovat tärkeimpiä työkalujamme, Mertaoja listaa.

Teksti: Taina Parviainen

Vastaa